Jdi na obsah Jdi na menu
 


BR86 1:25

17. 6. 2024

Ahoj,

je 17.6.2024 a začínáme znova lepit nějaký ten modýlek. Jasně, vagonů není nikdy dost. Takže jsem se rozhodl postavit už dlouho opomíjenou parní mašinu BR86. V současné době přemýšlím do jakého hávu ji navléknu. Zda to bude klasická šedá s orlicí nebo šedo červená či klasická civilní černo červená. Mám na to dost času. Jen s laserů jsem nikdy nestavěl tak jsem zvědavý jak to půjde a co všechno mě čeká za překážky, výzvy... 

start.jpg

 

 

 

 

 

 

 

22. 06. 2024 

No to je model... Teda, návodné kresby jsou dost nepřehledné a rozházené. Nedali si práci s tím vysvětlit modeláři jak co kam patří. Ale to mě neodradí od zdárného konce modelu. Protože existuje strejda gůgl tak hledám fotky, výkresy a materiály již postavených modelů od jiných modelářů. Je to opravdu oříšek, přijít na to co kam patří.. A to mě baví. Takže zatím lepení zdar. 

06.09.2024

Zase jsem se po čase vrátil k lepení mašinky. Je to lokomotiva válečné výroby. Samotný model je celý sestavený pomocí laserovaných částí. Je to drbačka, protože návodné kresby nejsou moc přesné a člověk si aspoň osvěží vyhledávání informací a dozví se o konstrukci této mašiny plno informací. Dnes jsem přes dvě hodiny studoval jak upevnit listové vypružení. 

20240906_141316.jpg

 

 

 

 

 

Ale povedlo se díky polským modelářům, kteří tenhle stroj už stavěli. Takže lepení zdar a rukám klid.

Fotogalerie je: TADY

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář